Ние използваме 'бисквитки' само с цел запазване на Вашите езикови настройки.

Столичани ще получават кадастрални услуги и от изнесени офиси

Столичани ще получават кадастрални услуги и от изнесени офиси
Добавена на 13.06.2017 09:31:00

21 от софийските райони вече имат кадастрална карта, съобщават от МРРБ.

Предоставянето на кадастрални услуги за гражданите в София ще се подобри чрез разкриването на изнесени офиси в районните администрации.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на среща с кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова и с кметовете на районните администрации в града, информираха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Министърът обяви, че до петък ще бъде ясна концепцията относно това как ще се оформят процедурно, юридически и финансово отношенията между страните по създаването на изнесените работни места.

“Основната ни цел е по-качественото и по-бързо обслужване на българските граждани с глобалната визия за облекчаване на административната тежест и процесите по обслужване”, подчерта Николай Нанков.

Той обясни, че втора година се работи по този въпрос и вече има подписани споразумения за създаване на изнесени работни места в четири района – „Нови Искър“, „Надежда“, „Люлин“ и „Подуяне“, като предстои да се подпише договор и с район „Илинден“.

Николай Нанков информира, че 21 от столичните райони са с готова кадастрална карта, а в процес на изготвяне са картите на районите „Слатина“, Студентски“ и „Лозенец“.

“Услуги в областта на кадастъра могат да бъдат заявявани и получавани чрез портала, който е част от интернет страницата на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, като 13 от 15-те услуги са и безплатни за гражданите”, напомни министърът.

Статията и снимката са от http://Investor.bg.