Ние използваме 'бисквитки' само с цел запазване на Вашите езикови настройки.

Инвестициите в имоти в Китай продължават да нарастват

Инвестициите в имоти в Китай продължават да нарастват
Добавена на 21.10.2013 14:01:24
През септември цените на жилищата в страната са скочили с 9,5% на годишна база – най-сериозното увеличение от декември.
Инвестициите в недвижими имоти в Китай са нараснали с 19,7% през първите девет месеца на 2013 г. на годишна база, като приходите от продажби на имоти са се увеличили с 33,9%, сочат официални данни на Националното бюро по статистика, цитирани от Ройтерс и Bloomberg.
За сравнение, през периода януари-август увеличението на инвестициите бе с 19,2%, а на приходите – с 34,4%.
Обемът на продажбите през първите девет месеца на годината се е покачил с 23,9% до 754,2 млн. кв. м на годишна база.
Общо през септември стойността на продадените жилища се е повишила до 691,1 млрд. юана (113 млрд. долара) в сравнение с 514,6 млрд. юана през август.
Инвестициите в имоти, които засягат пряко около 40% от бизнеса в Китай, се смята за един от основните двигатели на дейността във втората по големина икономика в света.
Цените на имотите в Китай продължават да вървят нагоре въпреки общото икономическо забавяне и усилията на правителството да ги ограничи. Това се дължи отчасти на масовото схващане, че имотите остават една от най-добрите опции за инвестиции.
По данни на SouFun Holdings Ltd., най-големия сайт за недвижими имоти в Китай, през септември цените на жилищата в страната са скочили с 9,5% на годишна база, което е най-сериозното увеличение от декември миналата година насам.

Статията и снимката са от http://Investor.bg.