Ние използваме 'бисквитки' само с цел запазване на Вашите езикови настройки.

Цените на жилищата в Хонконг чупят всички рекорди

Цените на жилищата в Хонконг чупят всички рекорди
Добавена на 04.10.2017 16:51:22

На средностатистическо домакинство му е необходим годишния доход за 18 години, за да придобие имот в мегаполиса.

Луксозен апартамент в Хонконг е постигнал рекордна цена за жилище в Азия дори на фона на усилията на местното правителство да укроти ръста на цените на най-недостъпния пазар на имоти в света, пише Bloomberg.

Мезонетът, построен от Henderson Land Development Co, е продаден за 522 млн. хонконгски долара (67 млн. щатски долара), което е 105 хил. хонконгски долара на кв.м.

Цените на жилищата в Хонконг достигнаха нови рекорди през тази година въпреки правителствените ограничения с цел „охлаждане“ на пазара, както и опасенията, че друга криза може да причини още по-тежка катастрофа на пазара и по-широката икономика и финансовата система на мегаполиса.

Индексът, който отразява динамиката на цените на жилищата в Хонконг, изчисляван от компанията за имоти Centaline Property, нараства с 11% през тази година. Ръстът за последните пет години достига 60%.

Цените на частните жилища в Хонконг се увеличават за 17-ти пореден месец през юли, показват данните на местното управление. Това е най-дългата печеливша серия за пазара от 1993 г. насам.

Цените в мегаполиса достигат нива, при които на средностатистическо домакинство му е необходим годишният доход за 18 години, за да придобие имот. В Сидни периодът е 12 години, в Лондон – 8 и половина години, а в Ню Йорк – 6 години.

През май правителството на Хонконг затегна правилата за ипотечно кредитиране. Местният паричен орган въведе и ограничения за ипотеките за покупка на второ жилище, както и за кредитите за кредитополучатели с доходи от чужбина.

Статията и снимката са от http://Investor.bg.