Ние използваме 'бисквитки' само с цел запазване на Вашите езикови настройки.

Google има имотна империя за 14,5 млрд. долара

Google има имотна империя за 14,5 млрд. долара
Добавена на 27.03.2018 16:27:32

Миналата седмица технологичният гигант купи емблематична сграда в Ню Йорк за 2,4 млрд. долара.

Google притежава имоти за най-малко 4 млрд. долара само в Ню Йорк, сред които централата на Осмо авеню, с която се сдоби през 2010 г. за 1,77 млрд. долара, и емблематичната сграда Chelsea Market, която купи за 2,4 млрд. долара миналия вторник. Така Google си спечели репутацията на голям собственик и мениджър на имоти в града, пише Business Insider.

Но присъствието на технологичния гигант далеч не се ограничава само до Силициевата алея в Ню Йорк. След като Лари Пейдж и Сергей Брин създадоха Google в гараж в Менло Парк, щата Калифорния, през 1998 г., компанията бързо се превърна в мултинационален технологичен конгломерат, оценяван на милиарди долари.

През 2004 г. компанията изгради корпоративна централа, известна като Googleplex, в Маунтин Вю в сърцето на Силициевата долина в щата Калифорния. Първоначално кампусът обхващаше площ от 185 хил. кв. м с офиси, но през 2015 г. се разрасна до 287 хил. кв. м, когато Google се преструктурира и продължи съществуването си под шапката на новата си компания майка Alphabet.

Сега Google има 74 хил. служители в цял свят и над 70 офиса и 15 центрове за данни в 50 страни, сочат данни на компанията. Глобалните имотни активи на Alphabet се оценяват на 14,5 млрд. долара, от които около 30% са съсредоточени в двете й сгради в Ню Йорк, показват данни на Real Capital Analytics.

Технологичният гигант притежава имоти и в Северна Каролина, Мичиган и Тексас. В последните години компанията изкупува агресивно и свободни индустриални парцели и офис сгради в Bay Area в Сан Франциско. Миналата година тя купи 52 сгради за 820 млн. долара в Сънивейл, щата Калифорния.

Статията и снимката са от http://Investor.bg.